Bemoeizorg

Zo kan het gebeuren dat ineens de OGGZ voor mijn deur staat. Voor jullie die het niet kennen, OGGZ staat voor openbare(?) geestelijke gezondheidszorg. Een club, in Drenthe, die bemoeizorg levert.

In zichzelf niet een slecht plan, maar het is ook weer niet zo dat ieder signaal meteen moet worden opgevangen en op gehandeld moet worden. Een op zich nuttige instelling.

Nu had de Woningbouwcoöperatie besloten de OGGZ op mij af te sturen. Het werkt, zo blijkt, een weinig zoals het AMK, er wordt gebeld, melding gedaan, en de OGGZ komt. De melding van de woningbouw was wat overdreven, het zou stinken bij mij (een wat bizarre aantijging) en ik was een tijdje niet gezien. Daarnaast vond de medewerkster van de Coöperatie dat ik er slecht uitzag. Nlijkbaar is er slecht uitzien een indicatie om de OGGZ te bellen.

Geef een reactie