Marianne Thieme is voor dierenmishandeling

En voor kinderarbeid. Deze, wat schokkende conclusie komt voort uit haar strijd tegen het associatieverdrag met de Oekraïne.

Haar redenatie is verbazingwekkend naïef voor een politica. Wat is het geval. In Oekraïne wordt kinderarbeid gebruikt, en is de bioindustrie nogal, uhm, ouderwets met weinig respect voor dieren. Er zijn in Oekraïne geen wetten die kinderarbeid verbieden of dierenwelzijn belangrijk maken. Dus is het associatieverdrag een vijfde colonne die de Oekraïense praktijken in Europa, via een achterdeur, toestaat en legitimeert. Dus is het associatieverdrag slecht voor kinderen en dieren en dient dus te worden afgewezen. Aldus de redenering van Marianne Thieme.

Nu mist Thieme hier het hart van het verdrag. Naast allerlei zaken, zoals handel tussen de EU en de Oekraïne, de bestrijding van corruptie en dergelijke, is het hart van het verdrag dat Oekraïne als associé van de EU haar wet- en regelgeving in lijn brengt met de wet en regelgeving in de EU. Niet andersom. Het associatieverdrag bereikt daarmee dat kinderarbeid uitsterft en welzijn voor dieren in de agrarische sector wel belangrijk wordt.

Door hard te roepen dat juist vanwege de kinderarbeid en het gebrek aan aandacht voor dierenwelzijn men in het aanstaande referendum het parlement en het kabinet moet adviseren om niet in te stemmen met het associatieverdrag, zegt Thieme: “Het dierenwelzijn en de veiligheid van kinderen kan mij gestolen worden.”

Voor de politiek leider van een partij die pretendeert het dierenwelzijn hoog in het vaandel te hebben, het is bijna de enige reden dat de Partij voor de Dieren bestaat, een aparte stellingname. Maar in ieder geval weet ik nu dat dieren niet veilig zullen bij de Partij voor de Dieren.

Geef een reactie