Wat bezielt zo iemand

Het is natuurlijk geweldig, al rugzak dragend door Azië reizend. Geweldig nieuwe culturen leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten en iets van de wereld zien. Natuurlijk bereid jij zo een reis goed voor. Dus oriënteer jij jou op de plaatselijke gebruiken en voor al op de plaatselijke zaken die jij wel en vooral niet moet doen.

Dan kom jij in Maleisië. Een land met een, algemeen bekende, strenge wetgeving op het gebied van zeden. Dus weet jij dat jij nooit in het openbaar naakt kan zijn. Dus maak jij nooit een naaktfoto op een berg. Dus verdruk jij nooit het gegeven dat er bij een aardbeving, die nogal ongelukkig volgt op jouw sollicitatie voor de Playboy, achttien mensen omkomen. En bovenal, als jij dan na een celstraf weer naar Nederland mag gaan, en hier journalisten te woord staat over jouw behandeling in de gevangenis, vertel jij alleen hoe zeer achttien doden jouw aangegrepen heeft.

Oh wacht…

Geef een reactie