De bladwijzers, of hoe Google je helpt geen bladwijzers te gebruiken

Soms, niet vaak, ontdek ik juweeltjes van mensen op deze aardbol. Dat betekent niet dat er weinig juweeltjes, of dat veel van de mensen die ik spreek geen juweeltjes zijn, alleen dat ik hen zelden ontdek. Meestal ontdekt iemand anders een juweeltje, en deelt dat met de wereld.

Nu heb ik echt een juweeltje van een mens ontdekt. Ik noem hem, ‘mens’ is mannelijk zoals iedereen weet, ‘de bladwijzer ontwijker’. De bladwijzer ontwijker bezoekt mijn blog zeer regelmatig en hij doet dat via Google. Op zich is dat geen enkel probleem, maar hij komt steeds binnen op dezelfde pagina. Een actie die efficiënter kan, een actie die zeker twee extra handelingen vereist, eer hij op mijn blog komt. Wat ik dan weer een verspilling van tijd en energie vind.

Laat ik hem helpen. Boven in het Google Chrome venster, is een menu dat ‘Bladwijzers’ heet, of ‘Bookmarks’ als jij de Engelstalige versie gebruikt. Als jij op dat menu klikt, zie jij in het menu de optie ‘Voeg bladwijzer toe…’. Klik die aan, en jij kan zomaar, in de Bladwijzerbalk van Chrome, mijn blog als bladwijzer toevoegen. De volgende keer dat jij mijn blog wil bezoeken, hoef jij alleen maar de bladwijzer aan te klikken, en jij wordt zomaar naar mijn blog geleid. Zonder interventie van de zoekmachine.

Succes!

Geef een reactie