Belagen

Laten wij eerlijk zijn, belagers, in de volksmond ‘stalkers’ geheten, zijn naar. In het algemeen overigens is het onschuldig, maar gewoon irritant. Soms overstijgt het het irritante, en neigt het naar grove inbreuk op de persoonlijke levenssfeer.

Het is vermoeiend om steeds als je iets doet, lid wordt van een forum, een kanaal op YouTube gaat volgen, of gewoon reacties achterlaat, steeds iemand als een soort schaduw op te zien duiken. Het wordt irritant als je advertenties plaatst om je weiland te verhuren, nare e-mails te krijgen van mensen die je niet kent, over vermeend crimineel gedrag. Maar het wordt frusterend, en beangstigend, als iemand jou zo volgt, en zelf alle mogelijkheden om iets terug te volgen consequent blokkeert.

Belagen is strafbaar, en geloof mij, ik neem alle normale voorzorgsmaatregelen. De volhardendheid van de belager heeft mij echter delen van het internet, en de wereld, laten zien, die ik liever niet ken.

Geef een reactie