Dag Maggie

Op het hoogtepunt van de mijnwerkersstaking, in 1985, was de vice voorzitter van de NUM, Micheal McGahey, in Nederland. Op een koude zondag.

Door omstandigheden was ik aanwezig bij zijn bezoek, en mocht ik ‘s-avonds de maaltijd met hem geniet in Die Poort van Cleve op de Nieuwezijds Voorburgwal. Logischerwijs kwam de hele politieke situatie tijden het eten voorbij.

McGahey, een diep overtuigd communist, deed daar een uitspraak over Margaret Thatcher, toen nog gewoon burger en de Prime Minister van het Verenigd Koninkrijk, die men eerder van Donald Trump of Ronald Reagan zou verwachten. “A classy lady, and there is no man in England who match himself with her”. McGahey was een Schot overigens.

Dus, dame met stijl, meer waard dan enige man in Engeland indertijd, rust zacht.

Geef een reactie