Het gaat voort

Met enige regelmaat heb ik contact met het Openbaar Ministerie, over de voortgang van de zaak waar ik het slachtoffer in ben. Meestal gaat het initiatief van mij uit, het OM is een grote organisatie, midden in een reorganisatie, daar valt soms iets tussen het schip en de wal.

Vorige week, het was toen bijna zes maanden na mijn aangifte, en na het voorval, belde ik maar weer eens. Tot mijn niet geringe verbazing werd ik geïnformeerd dat de zaak inmiddels bij een beoordelaar lag, en dat ik iemand zowaar kon bellen met de vraag naar de stand van de zaak. De contactpersoon wist mij te melden dat er inderdaad een beoordelaar aangewezen was, en zou mij deze week terugbellen over de stand van zaken. Al werd er wel gezeurd dat het OM echt wel een brief zou sturen wanneer er ontwikkelingen te melden waren. Het heeft weinig zin om het OM uit te leggen dat de post in Drenthe, ondanks de ernstige kou, verdampt soms.

Dinsdag belde het OM terug. Met een nogal shockerende mededeling. Het blijkt dat het onmogelijk is om te vervolgen. En ik geef toe, dat de oorzaak daarvan wel onweerlegbaar is. In ieder geval heeft het gevolgen voor mij. Hoe het nu verder moet, of ik ooit nog de informatie krijg die graag van de dader wil hebben, dat is nog even in het ongewisse. Ik kan pas concrete stappen richting OM nemen als ik de brief van hen heb gehad. Voor nu is het echter even over en uit. En niemand kan daar verandering in brengen.

 

Dit is een langere versie van een bericht dat dinsdag 26 maart 2013 reeds op deze site gepubliceerd was, maar door een technisch voorval verloren is gegaan.

1 reactie

Geef een reactie