Karma’s a bitch

My Karma tells me,
You’ve been screwed again

Hij kijkt, met enig ongeloof, naar de telefoon in zijn hand. Het is een scene uit een Franse film. Kijkend naar de telefoon, vraagt hij zich allerlei zaken af. Als het waar is wat hij net hoorde, dan kan dat verregaande consequenties hebben. Als het waar is.

Er is geen enkele reden om te denken dat het niet waar is, maar leven heeft hem geleerd, zeker weten is beter dan geloven. Niet dat hij reden heeft om aan de bron, de overheid, te twijfelen, maar de mededeling werd cryptisch gedaan.

Als het waar is, is het iets wat hij niet heeft voorzien, en zeker iets wat hij niet gewild zou hebben. Het is goed en heel naar tegelijkertijd. Behalve hijzelf weet hij zeker één persoon voor wie het heel naar is. En wat er ook in het verleden gepasseerd is, het is niet iets wat hij iemand toewenst te moeten meemaken.

‘Rustig blijven’, zegt hij tegen zichzelf.

Met nog steeds veel ongeloof legt hij de telefoon neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *