Stoer

Daar zit hij, op dat bankje in het park. Hij heeft geen literaire interesse, literatuur is een deel van de maatschappij die hij verfoeit, anders zou hij zich wel herkennen in de uitvreter van Nescio. Natuurlijk heeft hij niemand nodig. Altijd verwikkeld in een vaag plan om inkomsten te verwerven, meestal plannen van dubieuze aard. Kweken van Nederwiet, smokkelen van pillen, zwart werken, de gebruikelijke fantasieën om snel geld te scoren.

Jammer dat het altijd spaak loopt. Vooral omdat hij geld nodig heeft. Niet om zijn schulden af te betalen. Zo een burgerlijkheid past niet in zijn idee over hoe de wereld er op uit is om hem te knechten. Nee, voor zijn behoeften. Hondenvoer voor zijn hond, hash en drank om te gebruiken. Dure hobby’s, voor iemand die geen inkomen heeft.

Maar hij is wel stoer. Vol met spannende verhalen, met verschillende waarheidsgehaltes. Het is eigenlijk jammer dat die stoerheid, die hem nu nog redt, hem ooit op zal breken.

2 reacties

Geef een reactie