Apple en uw gegevens

Begin dit jaar begaf mijn iMac het. Het was al een oudje, een iMac G5, maar toch een droeve gebeurtenis. Recent heb ik een andere iMac gekocht. En dat levert een aardig inzicht in het opslagbeleid van Apple Inc. op.

Het zal een goede zes maanden geleden zijn dat ik voor het laatst een OSX machine met het internet verbonden heb. Daarnaast heb ik niet mijn gegevens van mijn oude harde schijf, op mijn nieuwe machine gezet. Deels omdat ik, tegen beter weten in, een aantal zaken via de clous bij die kwade zoekmachine in de wolken heb staan, deels omdat ik het teveel werk vindt op dit moment om een SATA schijf in een andere machine in te bouwen.

Kortom, het gaat over een geheel maagdelijke machine. Nu blijkt dat ik mijn oude bladwijzers in Safari terug heb. Apart, want ik heb die niet vanaf mijn iMac ergens bij Apple of Google opgeslagen. Nog aparter is dat ik mijn oude adresboek terug heb. Helemaal bizar, want ik heb die contactgegevens nimmer op mijn iPod gehad, en zeker niet bewust in de wolken gegooid.

Moraal van dit verhaal: Mocht u werken met een Mac hou er dan rekening mee dat  er meer van uw computer wordt opgeslagen dan u denkt, of dat Apple wenst te vertellen

Geef een reactie