Weg met onwegevallige wetenschap; Weg met de bezuinigingen

Het voorstel van VVD Kamerlid de Leegte -en zelden heeft een kemerlid een betere naam gehad- om het KNMI op te heffen, opent de deur naar geweldige bezuinigen. Nu de beleidslijn bij een der coalitiepartners onwelgevallige wetenschap moet weg, zijn er mooie bezuinigingen te halen bij juist de wetenschap.

Aangezien de, in wetenschappelijke kring breed gedragen, conclusie dat de opwarming van de aarde slecht is voor de mensheid, niet door de coalitiepartners, noch door de gedoogpartner, gedragen wordt, kunnen zij meteen alle wetenschappers en al het wetenschappelijk onderzoek hiernaar, meteen wegebezuinigen. Dit levert direct, op de achterkent van een sigarendoosje berekend, ongeveer 450 miljoen Euro op, na correctie voor de uitkering die de straks werkeloze wetenschappers moeten krijgen.

Om de extremistische christenen die het kabinet dreigen te steunen in de eerste kamer te vriend te houden, is het wellicht een goed idee om ieder wetenschappelijk onderzoek dat tegenspreekt dat God zo een zesduizend jaar geleden de aarde heeft geschapenper ommegaande testoppen. Op wat vage sociale wetenschap en theologie na, houdt dat in dat zo ongeveer alle wetenschappelijk onderzoek in Nederland gestopt wordt. Dat levert, schrik niet, 29 miljard Euro op. Op jaarbasis.

Dus meneer De Leegte, wat let u, hup weg met die linkse relschoppende recalcitrante wetenschap.

Geef een reactie