Ex

U kent hen vast wel, voormalige rokers. De goede niet te na gesproken, maar ex-rokers gaan het roken met een enthousiasme te lijf, dat de vraag opkomt of het ex-roken een nieuw soort sekte is. Roken, en rokers daarmee, is moreel gezien net iets minder slecht dan kinderporno, aldus de voorheen rokers.
Oud rokers komen in het geweer tegen de terroristische dreiging die er van het roken uitgaat. Iedere roker heeft bijna een privé band met beroemdheden als Bin Laden of Chavez. Zo fervent gaan zij te keer tegen het roken, dat zij zelfs bescherming van de overheid moeten hebben, zelfs in het buitenland. Het is zelfs zover gekomen, dat een volksvertegenwoordigende ex-roker, een stichting van ex-rokers heeft opgericht. Vanuit die stichting doet hij uitspraken over de heidense en blasfemische aard van de rokersliteratuur. Ook hij heeft nu dagelijkse begeleiding van de dienst diplomatieke en persoonsbescherming van het KLPD. Zich almaar beroepend op een, voor de ex-roker duidelijk onbegrensde, vrijheid van meningsuiting, verkondigd hij dat de rokersliteratuur verboden dient te worden. Sterker, de vrijheid van het uiten van een mening wordt zelfs aangegrepen om rokers op een onbeschrijflijke wijze te schofferen, bijna doodgewenst zeg maar. Een vrijheid die hij de rokers zelf niet gunt. Bij monde van zijn vriend, hoogleraar in de rechten nota bene, laat hij weten dat hij doodsbedreigingen krijgt.

Vreemd genoeg krijgt hij bijval van een parlementslid, iemand die zich immer tegen het roken heeft verzet. Zo sterk heeft het lid zich tegen het roken verzet, dat hij het liefst het woord uit de taal wil verwijderen, en alle literatuur van rokers wenst te verbieden. Dit onder de noemer van ‘vrijheid’.

Raar verhaal he? Maar zo gaan wij wel met moslims om.

Geef een reactie