Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Het was de Evangelische Omroep, ook wel bekend onder de naam EO, bijna weer gelukt dit jaar; de jongerendag zou geheel aan mijn aandacht ontsnapt zijn. Gelukkig heeft het duivelse RTL Boulevard hier een reddende rol in gespeeld, en mij via hun draadloze beelduitzending verwittigd van dit aanstaande festijn.
Ooit in een grijs verleden werd deze festiviteit in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Geheel onverwacht kwam ik op die wijze, serieuzere zaken brachten mij met de trein -die in die dagen gewoon op tijd reed- door het middelpunt van Nederland, op de betreffende heugelijke zaterdag. Het is ook op die dag geweest dat ik het festijn een andere naam gaf.

Een trein gevuld met, vooral vreemd genoeg, meisjes tussen de dertien en achttien jaar. Opgemaakt als waren zij Jezebel zelve, in zo een gelukzalige stemming dat een ernstig vermoeden van teveel nederwiet in het brood bij het laatste avondmaal -een christelijk gebruik rond pasen, en het EO junioren festival is begin juni- nog immer werkte. Zelfs waren de dames in de dop meer van het niveau van Suzannah, flirtend met de mannelijke deelnemers in het gezelschap. Mannelijke deelnemers die gemiddeld zo een vijf jaar ouder waren dan de gemiddelde vrouwspersoon in het gezelschap. De seksuele spanning die door het elektrisch voortbewogen treinstel ging, deed mij vermoeden dat het hier ging om God’s eigen pedodag.

Enige dagen later, toen ik bij een collega mijn verwondering over dit van seksuele spanning geladen festijn uitsprak, werd ik -terecht- terecht gewezen. Het is niet God’s pedodag, het zijn altijd de mannen geweest die uit naam van God hun perverse pedoseksuele activiteiten pleegden. Zonder dat er enig spoor van bewijs was, dat God hen dit ook had opgedragen. Het oude testament staat vol van de pedorastische verwijzing, in al dan niet apocriefe boeken.

Morgen is het weer zover, en in maart 2008 is weer een geboorte golf bij veel te jonge tienermoeders. Seks is een ding; abortus is verboden. In dit tempo, is er over tien jaar een tsunami van fundamentalistische, radicale EO bejaarden, met dan zo een drie generaties minder bejaarden, jongeren en kinderen aan hun zijde.

Nederland vereligieuziseert.

Geef een reactie