De hand van Bea (Bea ex Machina)

Het geachte lid van de Tweede Kamer Geert W., heeft zich boos gemaakt over de opstelling van Onze Majesteit Beatrix Regina, bij het bezoek aan een moskee, of iets Islamitisch in ieder geval. Het lid met de verweekte hersenen ten gevolge van een overmatig waterstofperoxide gebruik, is van mening dat Onze Majesteit wel degelijk de handen van de aanwezige heren had moeten schudden. Want, zo redeneert hij -falend maar daar trekt hij zich reeds lange tijd niets van aan-, het is onze waarde en norm dat een vrouw, gelijk een man, de hand schudt van een ander persoon, onafhankelijk van het geslacht van die ander. (Leuk hé zo een lange zin?) Door juist niet de handen van de aanwezige heren te schudden, nog immer de redenering van het Katholieke Lid met de in het niets opgeloste hersenen, legitimeert de afwijkende, en afwijkend is nog altijd de opvatting van de onnatuurlijk blonde volksvertegenwoordiger, normen van de Islamitische bevolkingsgroep.

Natuurlijk kan hier direct de voor de hand liggende vraag, afwijkend waarvan?, gesteld worden. De beantwoording daarvan laat ik als oefening aan de lezer. Hier zal het ongelijk van Geert W. op kordate wijze worden uitgelegd.

Beste Geert,

Jouw opvatting, laat ik maar tutoyeren, slechts mijn intellectuele meerdere vousvoyeer ik, dat Beatrix Regina bij haar bezoek aan een instelling met Islamitische signatuur, de hand van de aanwezige heren van de Islamitische overtuiging had moeten schudden is onjuist. Het is volkomen begrijpelijk dat jij, als nakomeling van goed Katholieke ouders, opgegroeid in het Rijke Roomse Limburg, meent dat respect voor het lichaam van een ander niet een norm in Nederland is. Immers de Katholieken houden ieder jaar, zo tegen het einde van de winter, een feest waar losbandigheid, respect voor een anders lichaam, onafhankelijk van sekse overigens, en wild in het rondslaande intimiteit schering en inslag is. Tot niemands verbazing wordt dit feest een slordige negen maanden later gevolgd door een meer dan gemiddeld hoog geboortegetal in de regio’s waar dit losbandige festijn plaats heeft gevonden.

Het komt wellicht als een grote, culturele, schok voor jou, maar er wonen in Nederland ook niet Paapsen. Sommige van deze niet Paapsen hangen het, in jouw ogen natuurlijk heidense, christelijke geloof van de Protestantse leer aan. Nu ben ik in het geheel niet een georganiseerde schizofreen welke gelooft in een buitenlichamelijk wezen dat het heelal geschapen heeft, maar ik ken wel een groot aantal gelovigen. Een aantal van de aanhangers van de christelijke overtuiging van de Protestantse leer vindt het zeer ongepast als een vrouw de hand van een man, om precies te zijn een andere man dan haar goddelijke echtgenoot, schudt. Sterker zij zien het aankijken van die andere man door een getrouwde vrouw als overspel. Kortom, het is wel degelijk een Nederlandse norm om niet zomaar een ieder de hand te schudden. Zo zou ik nimmer jouw hand schudden; ik ben er niet helemaal van overtuigd dat de chemicaliën waarmee jouw haar geblondeerd is, niet door de huid naar buiten treedt en, door het schudden van jouw hand, ook mijn hersenen zal doen verweken.

Een nog grotere schok is waarschijnlijk het bestaan van een norm betreffende de integriteit van anderen. De meeste politici, met name binnen jouw voormalige vriendenclub, de VVD Hans Wiegel’s eigen fanclub zeg maar, kennen die Nederlandse norm niet. Beatrix Regina heeft, door niet eens aan te bieden de handen van haar Islamitische onderdanen te schudden, weer eens overduidelijk gemaakt dat Islamieten wel degelijk mensen zijn, wier integriteit niet zonder dwingende reden kan worden geschonden.

Ik hoop dat jij toch snel tot inkeer komt, anders ben ik bang dat jouw voormalige collega Ayaan Hirshi en dan een willekeurige letter uit het Nederlandse alfabet, jou niet eens uitnodigt op haar afscheidsfeestje. Jammer, want dan kan jij niet eens met Neelie van gedachten wisselen over de toenemende criminaliteit in Nederland.

Met vriendelijke groeten,

Jasper

Geef een reactie