Zover

Is het weer eens. Juristen verwachten een (schriftelijke) reactie. Wie zijn wij om hen teleur te stellen?

Eerder had ik onze reactie vergeleken met een boek in de reeks over ‘Harry Potter’. Nu gaat die vergelijking mank. Daar waar men ‘Harry Potter’ als fictie aan kan merken, en het oplettende internetkijkindje bemerkt het zorgvuldig gebruik van het werkwoord ‘kunnen’, zijn onze reacties zeker niet als fictie aan te merken. Hedenmiddag, terwijl ik door Meppel struinde, viel mij de correcte vergelijking in.
Onze reacties, welke de juristen verwachten, zijn natuurlijk te vergelijken met het onvolprezen werk van de, inmiddels overleden, Prof. Dr. L. De Jong: “Het koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog”. Ieder deel wordt steeds dikker, maar beperkt zich tot de essentie van de zaak, en is zeker niet als fictie aan te merken.
Zo nu dus ook, weer dikker, weer meer feiten, weer meer woorden, maar wel beperkt tot de essentie van de zaak.

Goh, wat zullen de lessjuristenkindjes weer een prachtig leesplezier hebben.

Geef een reactie