Water

Zo af en toe krijgt de schrijver dezes een aanval van werklust. In het algemeen weet hij die goed te onderdrukken, maar vanavond ging het mis. Hij moest en zou een klusje doen. Eigenlijk is die werklust een gevolg van de activiteiten die hij eerder vandaag heeft gedaan, het doen van een aangifte. Hoewel die aangifte betrekking heeft op zaken welke vorig jaar, 2005, speelden, heeft het bij hem hem toch de nodige werklust opgewekt.

De klus die hem voor ogen stond, was het aanleggen van een waterkraan in de keuken. Nu is aanleggen een groot woord, wel drie lettergrepen, want eigenlijk betreft het het vervangen van een waterkraan.

Nu heeft de schrijver dezes, wellicht tot de niet geringe verbazing van de internetkijkkindertjes, eerder wel klussen gedaan in het huis. Daarom verwachtte hij ook, gelet op de ervaringen opgedaan in de eerdere klussen, de nodige warboel in de waterleiding. De eerdere klusser in het huis, en de schrijver heeft het vermoeden dat de vorige eigenaar die eerdere klusser is, heeft alles op nogal idiosyncratische wijze uitgevoerd. Mooi van buiten, maar de afwerking liet nogal te wensen over, indien er al sprake was van afwerking. Zo klopte zelden de kleuren van de netspanningsleidingen, lopen de netspanningsleidingen op een nogal vreemde wijze door het huis en laat ook de watertoevoer, qua afwerking, nogal wat vreemde trekjes zien.

Groot was dan ook de verbazing van de schrijver dezes, toen hij zowaar een goed afgewerkte kraan, met de juiste toevoerleidingen aantrof.

Het zal wel enige dagen duren eer hij over de schok heen is.

Geef een reactie