Recreëert uw woning?

Wanneer is een woning een woning, en wanneer is recreatie recreatie? Het zijn deze moeilijke vragen die de provincie Drenthe en de gemeente Hoogeveen weigeren te beantwoorden.

Wat is er aan het woningbezitskindjes handje, zal het internetkijkkindje zich afvragen. Welnu, bij ons in de buurt is een park volgebouwd met recreatiebungalows. Dat zijn bungalows om in te recreëren, niet recreëerende bungalows overigens. Nu zijn er mensen die heel lang kunnen recreeren, werklozen, bejaarden, afgekeurden, de lijst is eindig maar wel lang. Het zal niet grote verbazing wekken dat deze langrecreanten ook langdurig, zeg maar permanent, gebruik maken van hun recreatiebungalow.

Dat is al enige tijd een doorn in het oog van woning inspecteurs. Waarom het deze groep van overheidsdienaren niet aanstaat is overigens volkomen onduidelijk. In de meeste gevallen is de permanente recreatie op slimme wijze toegestaan, men heeft de parken vol met vrijetijdsbungalows, gewoon een woonbestemming gegeven. Zo niet in de gemeente Hoogeveen. Daar wil de gemeente zich niet vast leggen op permanente bewoning. Op zich natuurlijk niets mis mee, men kan zelfs betogen dat de gemeente, door het permanent bewonen niet vast te leggen, blijk geeft van een dieper inzicht in de aard van de recreant dan menig ander rechtspersoon. Alleen, er wonen mensen op dat park. Die hebben hun bungalow gekocht en zijn die, geheel in strijd met de bestemming ervan, permanent gaan bewonen. Zij kunnen straks hun bungalow niet meer verkopen als huis, en zitten dus met een strop. Maar ja, hadden zij maar op moeten letten bij de koop.

Geef een reactie