Wezig

Het zal het regelmatige internetkijkindlezertje van dit blogje wellicht zijn opgevallen dat er de laatste tijd wat weinig nieuws te lezen valt hier. Nu betekent dat niet dat ik niet schrijf, in tegendeel, of dat ik geen zinnige zaken meer te melden heb, voor zover ik natuurlijk ooit iets zinnigs te melden heb. Neen, weest gerust, het heeft te maken met een tweetal zaken.

De eerste is de KPN. Het is een lang verhaal, maar in het kort komt het erop neer dat het overstappen van ADSL ISP niet zo eenvoudig is als men mij heeft doen geloven.

De tweede is dat wij druk doende zijn geweest met het stellen, op schrift nog wel dus niet alleen in digitale vorm, van allerlei, nogal complexe, juridische uitingen. Al onze creativiteit werd daardoor opgeslokt, vooral omdat het, gelet op het rechthoudende karakter van het geschrift, weinig creatief moest zijn. Eigenlijk, schrijf de waarheid en laat daarbij weg de interpretatie, gevoelens, gedachten en ideen over wat er beschreven wordt. Hoe vreemd het ook moge lezen, dat is een erg complex creatief proces, en dat heeft dus de creativiteit, tijdelijk, in het geheel opgedroogd. Ik schrijf voor, mijn betere wederhelft, leest, corrigeert, haalt zo een slordige 10 tikfouten uit iedere zin, en zorgt in het algemeen dat het stuk logisch, compleet en samenhangend wordt.

Gelukkig zijn wij nu klaar, en kunnen wij met optimistische anticipatie wachten op de consequenties van het geschrevene. Helaas kunnen wij niet bij de ontvangers van het geschrevene zijn als zij het in handen krijgen, maar gelukkig wij wij daar een goede voorstelling van maken.

Geef een reactie