Drillen

Ergens in een grijs verleden was er een Haagse band, Het Klein Orkest. Dat grijze verleden ligt in het begin van de jaren van tachtig van de vorige eeuw. De Nederpop maakte een grote opleving door, met als bekendste groep Doe Maar. Echter in het kielzog van het grote succes van de heer Belinfante en zijn medebandleden, kwamer groepen op als Toontje Lager, Drukwerk en Klein Orkest.

Nu blijken die laatste erg voorspellende nummers gemaakt te hebben, zoals De Muur. Het is hen echter ook gelukt met het nummer De laarzen. Dat nummer beschrijft de roep om een sterke man als leider. En er zitten wat prachtige voorbeelden in van hoe om te gaan met zogenaamde buiten de maatschappij gestelden. Ik moest aan dit nummer denken toen ik las dat er toch serieus iemand voorstelt om de jeugd welke niet deugt een drilkamp te laten doorleven. Een klein citaat. © Harry Jekkers et al.

Die WW klopt van geen kant
Het lijkt hier wel Luilekkerland
Er is verdomme werk genoeg
Maar iedereen zit in de kroeg
Zij werken niet en ik betaal
Naar een werkkamp allemaal

Geef een reactie