Juweeltje

Het valt natuurlijk niet te ontkennen en ik heb het ook al eerder gemeld, ik ben een miskend literair genie. Miskend natuurlijk vooral door mij zelf, een woordenboek kan helpen bij het ontrafelen van deze zin.

Vanuit die opvatting gezien, lees ik ook andere blogs. Niet dat ik alle blogs bekijk op hun literaire waarde, maar zeker is wel dat er bloggers zijn van wie de literaire wereld toch notie moet nemen. De nieuwe literaire vorm, dus niet de journalistieke blogs als Sargasso, of Geen Stijl, maar echt literaire blogs, kan nu eenmaal niet meer weggedacht worden uit een literatuurgeschiedenis van rond 2050.

Van mijn eigen blogs kan ik alleen melden dat sommige duidelijk zo levensecht zijn dat sommige lezers, of zijn het lezeressen, menen dat deze over hen gaan. Klaarblijkelijk is lezen een vorm van inspanning welke dan weer niet goed aan hen besteed is, immers de gelijkenis met levende, geleefd hebbende of nog tot leven moeten komende personen berust op een louter, als dan niet ongelukkig toeval.

Echter las ik zojuist een blog welke mijn deed wankelen aan mijn eigen geloof in mijn literaire kunnen. Kortom ik ben jaloers op de schrijver van Ipse Dixit, een weblog welke zeker een bezoek van ieder internetkijkkindje waard is.

Geef een reactie