Dierenleed en geluk rond oud en nieuw

Werden wij gisteren nogal onaangenaam verrast door berichten van huisdieren die overleden ten gevolgen van vuurwerk, er zijn ook nog dierenliefhebbers op de wereld.

Eerst de nare dan maar.

In Ermelo is een Duitse Herder overleden. Het baasje van het ongelukkige dier, gooide een rotje weg. De Duitse Herder, trouw aan zijn reputatie, ging het projectiel apporteren, waarna het in zijn bek ontplofte. De dierenarts moest helaas het ongelukkige dier in laten slapen.

In Ulft hebben onverlaten een rotje op een volière gegooid, waardoor twintig papegaaien het leven lieten.

Maar er is dus ook goed nieuws van het dierenfront. Zelfs de Belgische brandweer laat in deze periode kleine huisdieren niet in de steek. Zij rukten uit om een kat te redden die met zijn hoofd vast zat in een conserven blik. Een hartverwarmend bericht.

Geef een reactie