Zo handig

Met enige regelmaat moet er bij ons op de boerderette een buitengewone klus gebeuren. Buitengewoon want de klus valt buiten het gewone patroon van werkzaamheden en klussen. En die zijn er genoeg, die klussen dan.
Nu kan ik knap onhandig zijn. Dat wil schrijven, ik kan goed, doordacht en afdoende zaken repareren, in elkaar zetten en verbouwen. Zo is het plafond wat ik in mei heb aangelegd niet van een professioneel aangelegd plafond te onderscheiden. Ik doe er wat langer over, maar dat is te verwachten, ik ben immers geen beroeps aannemer.
Verbouwen van mijzelf lukt ook erg goed. Zo heb ik in het afgelopen jaar de volgende onderdelen aan een nieuwe situatie onderworpen.

Mijn linkerpols, een gecompliceerde breuk met de sneeuwval in maart. Eigenwijs moest en zou ik de post ophalen, en gleed natuurlijk uit.

Mijn ribbenkast, eenmaal met hulp van anderen en eenmaal door van de laatste, ja internetkijkindertjes de LAATSTE, trede onder aan de trap te vallen.

Mijn linkerhandpalm, getracht een tatoeage aan te leggen met een soldeerbout. Niet gelukt natuurlijk, en de streep is ook weg.

Mijn linkerknie, bij het vallen van de trap (zie boven).

Mijn rechterknie en dijbeen, bij het overstrekken bij een potje blokjesvoetbal.

Mijn rechterduim, bij het openknippen van een verpakking.

En dan laat ik de ontelbare keren een teen stoten, hoofd stoten, of andere vitale onderdelen van het menselijk lichaam stoten en kneuzen maar achterwege, anders wordt het zo een lang verhaal.

Het beste voornemen voor 2006 : TEVREDEN zijn met mijn lichaam zoals het is

Geef een reactie