Deventer

Op de vroege zaterdagochtend voor kerst, 24 december 2005, is er een ernstig incident geweest in Deventer. U begrijpt wel wat ik bedoel, maar voor hen die het nog niet weten, op die bewuste zaterdagochtend is er in Deventer een jonge man mishandeld, en ten gevolge van een val, overleden. Uit andere publicaties weten wij dat de familie geen prijs stelt op verdere, persoonlijke, aandacht, dus laat ik de naam van het slachtoffer achterwege.

Nu treft mij deze gebeurtenis persoonlijk heel diep. Niet dat andere gevallen van geweld, wat per definitie zinloos is, mij onberoerd laten, maar deze komt wel heel dichtbij. Van de verhalen van de politie IJsselland valt op te maken dat de man een hoofdwond heeft opgelopen, inmiddels blijkt dat bij de val geweest te zijn, waaraan hij is overleden. Als slachtoffer van geweld, waarbij ik een flinke hoofdwond heb opgelopen, slaat de angst toe als iemand aan een soortgelijke verwonding overlijdt. Het valt niet uit te leggen hoe diep een incident in kan grijpen in iemands leven, het volstaat niet, maar ik kan alleen maar stellen dat geweld, bedreigingen en dergelijke mij nog immer initieel met een zeer onaangenaam gevoel opzadelen.

Ik heb er mee leren leven, zoals de hulpverlening zou zeggen, ik heb het een plaatsje gegeven, maar de mentale wond is nog steeds gevoelig. Ik ben dankbaar dat ik er mee kan leven, maar ik had liever dat het nimmer gebeurd zou zijn.

Mijn gedachten gaan uit naar de vriendin, ouders en andere familie van het slachtoffer.

Geef een reactie