Lezen, lezen niet schrijven

Een interessant onderwerp van gesprek, bij de copieuze maaltijd van 25 december, was het verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse blogconsumenten.
Blogconsument is een sjiek woord voor webloglezer. Kortom er is een duidelijk verschil in houding tussen de Nederlandse blogconsument en de Amerikaanse. De Amerikaanse blogconsument heeft een actieve rol, er worden vaak discussies gevoerd over het geblogde. De Nederlandse blogconsument lijkt zich meer bezig te houden met het bespieden van blogjes, een kijken,kijken niet kopen mentaliteit zeg maar, en weinig tot niet te reageren op blogjes.
Nu heb ik geen Amerikaanse internetkijkindertjes, maar gelet op de bezoekersaantallen en de hoeveelheid reacties, en gelet op de aard van de reacties op de meeste andere blogjes in de Nederlandse taal, ben ik geneigd deze stelling te onderschrijven.

Geef een reactie