Waar Krom toch Recht wordt

Het is wel vaker hier ter sprake gekomen, eigenlijk zo vaak dat ik er een aparte categorie van zou kunnen maken, het gerecht van het Kanton. Gisteren, donderdag, was het weer eens zover. Iemand die meent het recht te kunnen gebruiken om eigen frustraties te kunnen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon, of als deukjes voor de uitdeuker zeg maar.
Wat maar niet door wil dringen tot mensen is dat de rechtspraak in Nerderland er is om je recht te halen. Dat impliceert dat er een recht is, en dat je dat niet op andere wijze vervuld ziet worden. Als er al geen recht is om te beginnen, dan wordt het moeilijk halen. Natuurlijk ziet de betrokkene dat anders, maar het toegeven van een eigen ongelijk, is nou eenmaal voor de meeste mensen niet goed mogelijk. Het afwijzen, ja zelfs het opschorten, van wat huns inziens hen rechtmatig toekomt, leidt tot groot leed. Gelukkig kunnen zij het leed verzachten met een gigantische eetbui, wat dan weer goed is voor de horeca gevestigd in de plaatsen direct bij en rondom de gerechten. Zij wisselen het ene gerecht, wat hen zojuist zo slecht is bekomen, in voor het andere gerecht, wat hen hopelijk beter bekomt. Zo niet, dan slepen zij toch de verlener van het laatste gerecht voor het gerecht.
Duizelig geworden van al die gerechten, neemt men dan een afzakkertje, om later door het OM voor het gerecht gesleept te worden wegens het nuttigen van vloeibare gerechten, rijkelijk versterkt door een goede smaakmaker.
U ziet het geachte internetkijkkindertjes, het gerecht is iets waar men zich beter buiten kan houden als men geen recht te halen heeft.

Geef een reactie