Kerst

Het is de tijd van het jaar waarin wij in Nederland massaal naar de winkelcentra trekken om die dingen aan te schaffen welke wij niet op andere dagen aanschaffen.
Veelal gaat het om luxe of bijzondere voedsel varianten, zoals kalkoen, reerug of hertenbiefstuk.
Nu is dat inkopen doen in het algemeen niet zo een ramp, op het moment van de afrekening na natuurlijk, maar dat wij deze inkopen nu ook al gaan doen in het bijzijn van ons complete nageslacht, doet veel af aan het plezier van het doen van de inkopen. Ik begrijp best dat de kinderopvang tegenwoordig onbetaalbaar is, daarom heeft Onze Lieve Heer er voor gezorgd dat er twee ouders moeten zijn voor een kind; dan kan er een de kinderen opvoeden. Maar moet dat opvoeden nou in winkels? Al dat gebleer, gehuil, gezeur en wat dies meer zij, en dan ook nog al die kwade ouders die voor hun fatsoen een kind niet onvoorstelbaar pak slaag kunnen verkopen midden in de winkel. Of al die kinderen zelf die veel liever op straat spelen, dan uren en uren, winkel in winkel uit gesleept worden, alleen maar horend dat zij niet moeten zeuren.
als iedere ouder nou voor volgend jaar voorneemt om nooit, maar dan ook echt nooit meer met hun kinderen te gaan winkelen, dan blijft het voor ons ook leuk.

Geef een reactie