Verbaasd

Jaren, en dan bedoel ik ook wel knap veel jaren, zo een dertien of veertien, zond de KRO de opera Carmen on Ice uit. Nu weet je zeker dat het jaren geleden is, want de KRO zend tegenwoordig detectives uit en geen opera.
Nu is Carmen een van de weinige, of eigenlijk de enige, opera die nog een beetje het aanhoren waard is. Dit terwijl het libretto in het Frans is, en mijn Frans zich beperkt termen als ‘Je ne parle pas francais’ en ‘ bonne-nuit’.
Goed, nadat ik uitgekeken was ging ik uit. (Zien de internetkijkindertjes wel dat vroeger alles beter was, toen werd er ook laat op de avond en vroeg in de ochtend iets uitgezonden op televisie -das een computer zonder toetsenbord zeg maar- wat de moeite van het thuisblijven waard is). In de kroeg, nou ja, de studenten disco, wist een goede vriendin mij vervolgens te verbazen door te vragen of ik pas Carmen had gezien, want ik floot de Mars der Toreadoren.
Hier kom ik op, omdat ik pas Carmen gedownload heb. En nog steeds is hewt de enige opera die de moeite van het luisteren waard is.

Geef een reactie