De donkere dagen voor Kerst

In haar woonkamer zit Bianca wat suffig voor zich uit te kijken. Het vroege opstaan, iedere dag om zes uur, is niet in haar koude kleren gaan zitten. Gelukkig heeft haar appartement wel een goede verwarming. Natuurlijk, in de herfst verhuizen is niet handig, en qua woonomgeving is zij er erg op achteruit gegaan, maar er is verwarming. En die verwarming heeft zij in haar toestand hard nodig. Zwanger en astma is geen combinatie om nou ook nog griep te krijgen of verkouden te worden.
Het is weekeinde en dan mist ze Dirk het meest. Nog steeds begrijpt zij niet wat er nou is misgegaan. Zij is niet opzettelijk zwanger geraakt, en Dirk heeft daar zeker zijn aandeel in gehad. Kort maar krachtig zeg maar. Natuurlijk is het van Dirk, dat houdt zij zich maar voor. De verwijten die Dirk haar maakte zijn volkomen onterecht.

Af en toe raakt zij in paniek, straks zit zij met haar zoontje weg te rotten in een flatje. Na het zwangerschapsverlof, dan hoeft zij in ieder geval niet meer zo vroeg op, raakt zij vast haar baan kwijt. Zoiets leest zij zo vaak bij haar vriendinnen op de baby site. Slechte vriendinnen, die vinden dat Bianca te veel zeurt. Hoe kan dat nou? Alles werkt toch tegen haar?

De kerst, ook goed voor een paniekaanval. Voor het eerst bijna alleen. Hoe komt zij die door. Twee lange eenzame dagen. Oud en Nieuw, ook zo een angstfeest, en dan ook nog met vuurwerk. Wat een hel leeft zij in, en iedereen spant samen om haar hel nog groter te maken. In opperste verwarring neemt Bianca nog een Seroxatje, misschien helpt het.

Geef een reactie