Wat nu?

Het zal de tijd van het jaar wel zijn welke Bianca parten speelt. Of de toestanden in haar familie. Zij had nu nergens zin meer in, en de feestdagen staan voor de deur. Nu kon zij weer niets regelen. Al haar familie moet zich ermee bemoeien, terwijl zij het net vorig jaar ook al voor haar oma had gedaan. ‘Bianca is natuurlijk de specialist’, deze gedachte vrolijkt haar wat op. Ja, zij kan zich zelf rustig specialist noemen. Dat begrijpt haar familie natuurlijk niet. Dat zijn eigenlijk maar lafbekken. Lopen weg voor hun problemen; doen net of er niets aan de hand is. Bianca ziet het allemaal met lede ogen aan. Zij prijst zich gelukkig, zij heeft geen problemen.
Nou ja, de wereld is er wel op uit om haar te pakken. En eigenlijk is iedereen tegen haar, maar welbeschouwd is dat het probleem van anderen, niet van haar.
Begrijpen doet zij het ook niet echt. Hoe kan iemand haar nou dwarszitten, pesten, stalken? Tenslotte is Bianca de liefste persoon die zij kent. ‘Rare familie hoor’ zucht zij zacht, terwijl zij zich er maar bij neer legt dat de hele familie zich met de regelzaken bemoeit waar zij zo een expert in is.

Geef een reactie