De maat is vol

Althans als het aan de ACP ligt. Voor de internetkijkkindertjes die niet regelmatig de RTL4steinse journaals kijken, de ACP is de vakbond van politieagenten en politieagentes. De maat is vol, want er is sprake van toenemend geweld tegen, jawel de intelligentere internetkijkindertjes raden het, de politie. Natuurlijk, enige vorm van geweld is onaangenaam, zeker als het tegen jou gericht is, en natuurlijk helemaal als het gebeurd tijdens de uitoefening van je werktaken.
Alleen, wij als brave burgers staan al jaren bloot aan geweld, zoveel zelfs dat het meeste geweld tegen burgers niet eens meer Hart van Nederland of het RTL4journaal haalt. Gekker nog, als je slachtoffer bent van geweld, en daarbij niet tenminste een levenslange invaliditeit aan overhoudt, geeft de politie, je weet wel die van de ACP, eigenlijk niet eens thuis. Als het bewijsbaar is, met het liefst tien getuigen die allemaal hetzelfde verhaal vertellen, dan gaat de zaak nog naar het OM. Owee, echter, als jij als slachtoffer zelf iets gedaan hebt wat het geweld eventueel mogelijkerwijs uit heeft kunnen lokken, hoe buitenproportioneel dat geweld ook mag zijn, dan verdwijnt het allemaal in de vergetelbak.
Ik vind, net als de ACP, dat de hoeveelheid geweld in Nederland schrikbarend hoog is. Alleen uit pedagogische overwegingen moeten wij gewoon een jaar lang ons niks gelegen laten liggen aan misdrijven gericht tegen het OM en de politie. Wellicht dat zij daarna wel in actie komen bij, in hun ogen, ‘lichte’ geweldszaken.

Geef een reactie