Zeedijk

Vanwege redenen die er hier helemaal niet toe doen was ik vandaag in Amsterdam. Ik was niet de enige, het was er druk. Zeker voor een sombere vrijdag in oktober. Aangezien ik mij per openbaar vervoer verplaats en de Nedelandse Spoorwegen de laatste weken op vrijdag problemen had met de energie voorziening was ik ruim voor de tijd dat in Amsterdam moest zijn al in de hoofdstad aanwezig.
Heerlijk om zo weer door een leuke stad te lopen. Ondanks de drukte wel gezellig. Al ben ik blij dat ik niet voltijds in drukte moet zijn.
Er was wat tijd te doden, en ik ben al kuierend op de Zeedijk beland. Die is, moet ik zeggen, erg opgeknapt. Het is ongeveer het enige stukje Amsterdam wat niet opgebroken is, en waar een mens vrij kan wandelen, het vautoverkeer natuurlijk vermijdend. De Zeedijk, voor de internetkijkkindertjes die deze niet kennen, is nauwelijks breder dan een forse auto.
Ook leerde deze wandeling mij dat de woningnood in Amsterdam toch bijna opgelost moet zijn. Het aantal kamerverhuurbedrijven op de Zeedijk is sterk gedaald, en er staan zelfs naambordjes op deuren, van al dan niet op die adressen verblijvende mensen.
Helaas was het zo vroeg in de ochtend niet het mooiste weer, en de horeca was ook niet open, anders was ik zeker even koffie gaan drinken bij dat gezellige tentje ter hoogte van nummer 44.
Nu kon ik er alleen maar van dromen.

Geef een reactie