Dienstmededeling

De Nederlandse Spoorwegen hebben hun aankondigingen belid aangepast. Zo hebben treinin geen ‘vertraging’ meer, maar komen zij over x minuten binnen. Waarbij x natuurlijk staat voor het aantal minuten dat de trein te laat is.
Dit is al bevreemdend, maar de volgende mededeling gaat uit van een wel heel laag IQ van de treinreiziger:

‘Dames en Heren,
laat uw bagage niet onbeheerd achter. Ook niet in een voor vertrek gereed staande trein.’

Niet om het een of ander, maar als er nou een plaats is waar je natuurlijk nooit je bagage onbeheerd moet laten staan in een trein, dan is het er wel een die voor vertrek gereed staat. Als de Nederlandse Spoorwegen de vertragingen gaan oplossen in het tempo dat zij nodig hadden om te bedenken dat men bagage niet in een voor vertrek gereed staande trein onbeheerd moet laten, dan zijn wij ver in 22e eeuw voordat de treinen daadwerkelijk op tijd rijden.

Geef een reactie