Terreurdaad(je)

Gisteren was Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix bij ons op bezoek. Dat bij ons is wat breed, zij bracht in het kader van haar regeringsjubileum, 25 jaar alweer, een bezoek aan de provincie waar wij onze domicilie hebben.
Nu las ik vandaag, en dat zij gisteren in Drenthe was las ik ook pas vandaag, dat er een tweetal jongelieden het gewaagd hebben een ei, jawel meneer een ei, richting genoemde hoogheid te werpen. Natuurlijk, als de baas er is ten slotte moet je extra je best doen, was de Drentse politie er als de kippen, zonder ei, erbij, om dit duo potentiële terroristen in de boeien te slaan. Een snelheid van actie en een samengaan van de allerbeste opsporings- en inlichtingendiensten, al geloof ik zelf niet dat AIVD iets met de staande houding te maken had, leidde tot dit verbluffend snel resultaat. In efficiëntie alleen overtroffen door de Hilversumse politie bij het in de kraag vatten van de V. van der Graaff, de doder van Pim.
Goed een eitje dus die arrestatie. Het meest bedroevende is echter het volgende.
Het tweetal zit nog steeds vast, en blijven in voorlopige hechtenis. Hier kan ik geen verklaring voor vinden. Goed de officier van justitie wil ze graag vervolgen voor iets met ‘Koninklijke waardigheid onwaardig’ en daar kan je toch maximaal 7,5 jaar de cel voor indraaien.
Persoonlijk denk ik dat het gooien met het ei een afleidingsmanoeuvre was. Bedoeld als opvallertje om een echte terreurdaad te verhullen (al heb ik begrepen dat JP afzag van een bezoek aan Drenthe). Of men onderzoekt de resten van het ei nog op levensgevaarlijke stoffen, eiwit, salmonella, dat soort zaken.
Twee nachten in de cel voor een ei. Wat een land…

Geef een reactie