Een Hagenaar in Drenthe

Lang geleden, nou ja lang dat is ook maar betrekkelijk, heb ik melding gemaakt van de types die hier hun paarden, pony’s eigenlijk, verweid hadden. Een beetje wereldvreemd zijn zij wel; maar dat kun je dus in dat eerdere logje al lezen.
Bij zulk volk hoort natuurlijk ook een eigenaardige advocaat. Lang hebben zij gezocht, maar uiteindelijk hebben zij een advocaat gevonden die niet kan lezen, spellen, of de wet begrijpen. Dat is natuurlijk triest, het kost hen geld, en de goede vrouw kan niet eens als een advocaat functioneren. (Overigens wel typisch, maar wellicht is een beheersing van het Nederlands geen functie eis voor een advocaat of een gemeenteraadslid, want die functie bekleedt de juridische dame ook. Arme burgers).
Overigens blijkt het voor de Schilderswijkse criminelen, ja zij komen uit Den Haag en de dagvaarding lezend kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat zij crimineel handelen, al was het alleen maar door anderen meineed te (gaan) laten plegen, niet mogelijk om feit van fictie te onderscheiden. Deze Schilderswijkse criminelen dus hebben het hoog in hun (geheel met water gevulde) bol. Niet alleen stellen zij zaken, zij menen ook dat zij niets hoeven te bewijzen, doch als ik mij verzet tegen hun, ietwat vergezochte en waarschijnlijk uit de Efteling of Disneyland afkomstige, fantasieen, dan moet dat wel bewijzen. Zij zijn zo overtuigd van hun waanideen, dat zij een groep (aanstaande ex-)vrienden bereid hebben gevonden te getuigen over zaken waar zij, die (aanstaande ex-)vrienden dus, in het geheel geen kennis van kunnen hebben. Als dus deze lieden van laag allooi, en dan bedoel alweer die (aanstaande ex-)vrienden, meineed gaan plegen voor wat misplaatste Schilderswijkers dan moeten die Schilderswijkers wel over heel criminele middelen beschikken. Ergo zijn het Schilderswijkse criminelen.
(Overigens met excuses aan alle leuke en lieve Schilderswijkers, de inwoners van de Schilderswijk dus. In het geheel zijn Schilderswijkers niet vanzelf crimineel, alleen deze ex-Schilderswijkers zijn het zeker.)

De vertaling hieronder is gemaakt door http://www.plathaags.nl. Een bewonderenswaardig intitiatief voor het onder de aandacht brengen van de Haagse Coleur Locale

Geef een reactie