ADSL

In het gebied waar wij onze boerderette hebben is er nog immer geen kabel voor het doorgeven van televisie signalen aangelegd. Derhalve hebben wij voor onze internet verbinding gekozen voor ADSL.
Dat heeft wel wat voeten in de aarde. De telefoonlijn komt binnen in de woonkamer, en de computer staat zo een vijftien meter verder. Kortom al enige tijd geleden had ik het aansluitpunt voor de telefoon verplaatst van de woonkamer naar het computerthok.
Maanden ging dat goed. Tot plots deze week de verbinding begon te hikken, zuchten, steunen en noem maar op.
Er is, op het oog, geen oorzaak aan te wijzen.
De hele verbinding doorgemeten, en ja, daar uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Het toegangspunt van de KPN was, uhm, tsja gaan roesten. Ander stopcontactje erop en ja nu doent ie ut weer (voorlopig).

Geef een reactie