Zondagsfeest

Zevenentwintig is ze geworden. Te oud om fladderend door het leven te gaan, te jong om al alles serieus geregeld te hebben. Bijna is zij twintiger af, de gevreesde dertiger jaren komen er al aan. Bijna wordt zij er depressief van. Bijna, want gelukkig heeft zij ook veel om niet depressief van te worden. En bovendien zij is in therapie, dus depressief zal zij niet zo gauw worden.

Al met al kan zij terugkijken op een geslaagde verjaardag. Haar Moppie heeft haar laten uitslapen en gewekt met ontbijt op bed. Daar begint al meteen het luxe gevoel. Niet meer op een benauwd, klein eenkamerappartementje, maar een luxe tweekamerflat met aparte keuken. Heerlijk is dat. Al het huishouden is al gedaan. Niet dat er tegenwoordig veel is schoon te maken, zonder katten heeft ook zo zijn voordelen, maar toch attent dat hij er aan denkt op zo een dag als vandaag.

Een familiebezoek aan Artis is de bedoeling. Het gaat wel lastig met haar vader; het vervoer met een rolstoel is ook met een auto niet zo een, twee, drie gedaan. Bovendien is niet haar hele familie aanwezig. Haar jongste zus, nou ja half zus en toch nog altijd oud genoeg om haar moeder te zijn, woont in het brandende Portugal. Een beetje zorgen heeft zij daar wel over. Gelukkig is haar oudste zus met haar vriendin er wel. Die zijn nog ouder, en dat geeft het gevoel dat haar moeder er toch bij is. Niet dat zij haar moeder er bij wil hebben, haar moeder heeft haar zo geschoffeerd die hoeft zij nooit meer te zien. Kortom, toch een gezellig uitje naar Artis. Alleen het weer werkt niet mee. Veel in de cafetaria zitten dan maar. Wel druk op een zondag in de vakantie. Al die kleine kinderen die anders nooit met hun vader ergens komen moesten natuurlijk vandaag naar Artis.

Terugkijkend werd zij wel een beetje neerslachtig van die kleintjes. Zij wil zo graag een trotse moeder zijn, maar haar Moppie is er nog niet aan toe om een pappa te zijn. En zij is al bijna dertig…

Geef een reactie