Dat zullen mensen met paarden zijn

Altijd al gedacht dat mensen met paarden dierenliefhebbers zijn? Nou daar kan men zich lelijk in vergissen.

Bij paardenbezitters, privé paarden dan hé, niet handelaren, denk je al gauw dat dat mensen zijn die hart voor dieren hebben. Dachten wij ook. Dus toen de vorige eigenaren van ons huis vroegen of zij hun paarden hier mochten stallen, zagen wij daar geen probleem in. Sterker, het leek ons wel leuk voor ons paard. Dan had zij ook wat aanhinnik, zeg maar. Tot het water kapot ging.

Paarden hebben, net als andere levende wezens, water nodig. Daarom hebben wij buiten ook een wateraanvoer. Die loopt naar de stallen, waar de paarden uit een drinkbak kunnen drinken. Iedereen die wel eens op een manege komt weet wat ik bedoel. De buiten aanvoer is van tyleen. Nu was er een lekke leiding. Er kwam water uit, maar niet op de daartoe bestemde plek, en ook in grotere hoeveelheden dan onze portemonnaie kan verdragen. Dus besloten wij het lek te dichten.
Heel verstandig sloot ik eerst het water naar buiten af. Dan kan je buiten geen water meer tappen, maar ook de lekkage heeft meteen geen effect meer.

Nu heeft tyleen een beetje een vervelende eigenschap; er bestaan meer maten van dan er schoenmaten zijn. Standaard is dus in dit geval een relatief begrip. Hierdoor waren wij wel iets langer bezig met het zoeken naar de juiste maat dan een uurtje. (Het heeft in totaal twee bezoeken aan de tyleenboer gekost, om de precieze maat voor alle aansluitingen goed te krijgen).

Klaarblijkelijk was dit tegen het verkeerde been van de typetjes, een soort zeer foute Tokkies zeg maar, die hier hun paarden laten staan. Zij besloten, want wij waren weg, op jacht naar tyleen, in onze afwezigheid om maar al het aanwezig drinkwater te verwijderen. Een beetje voor hun paarden, maar de rest werd weggedonderd. Ons paard hoefde klaarblijkelijk niet meer te drinken of zo. Dierenliefde houdt duidelijk op bij het eigen dier.

1 Juni, dan motten ze opgerot zijn.

Geef een reactie