Winter

Het zal je niet ontgaan zijn, het heeft, vooral op woensdag, gesneeuwd. Bij ons ligt er een behoorlijk pak sneeuw. Men meent altijd dat voor de veiligheid van de weggebruikers het beter is om de sneeuw weg te halen. Tot op zekere hoogte klopt dit. Dus hebben de buren bij hen de sneeuw verwijderd.
Nu wonen wij aan een ‘eigen weg’, een behoorlijk stuk van de openbare weg af. Sneeuw weghalen is dan ook iets meer dan je stoepje schoonhouden. Daar waar de sneeuw is weggehaald werd het, vreemd genoeg, bij volgende sneeuwbui nog gladder.
Ik dus vrolijk de post halen op donderdag. Loop ik terug, glij ik uit. Pats, boem, een gecompliceerde -waarom zou ik het voor minder doen- polsbreuk. Links, wat volgens de zuster een geluk was. Tot ik vertelde dat ik links handig ben.
Dus nu zit ik, als een zielig vogeltje, met m’n arm in het gips. Kan al wel veel meer rechts dan ik ooit gekund heb, dat is weer mooi meegenomen.

Geef een reactie