Geld

“Zeg”, begon hij, “wat gaan wij nou doen?”
“He? Wat, waar heb je het over Moppie?”
“Je weet wel”, antwoordde hij met enigszins twinkelende ogen.
Ze zuchtte, het was zeker weer zo ver. Niet alleen had ze geen zin, maar ze werd er zo moe van. Soms leek het alsof hun relatie alleen maar draaide over dit. Wat zou ze nu weer zeggen om hem op een afstand te houden?
Hij zuchtte, een kleine glimlach speelde om zijn mond. Ergens kon ze hem niet afwijzen in zijn vragen. Niet alleen was de woning te klein voor een ruzie, maar het gaf het risico dat hij zou vertrekken. En tegen de leegte van het alleen zijn zag ze vreselijk op. Natuurlijk, ze hadden geldgebrek, maar om nou de spullen van haar grootmoeder te verkopen ging wel wat ver.
“Ik kan er een goede prijs voor krijgen”, drong hij aan. “We hebben het nodig schat”.
“Jees moppie, ik kan maandag de soos wel om extra geld vragen hoor”. Ze zuchtte, het ging niet alleen om geld, maar ook om de ruimte en om macht. Met de spullen van haar oma had ze het gevoel nog macht over haar moeder te hebben, dat gevoel wou ze niet kwijt. Bovendien was ze eigenlijk een beetje bang. Bang voor wat haar stiefvader zou doen als hij ontdekte dat ze de spullen had verkocht.
Ze wist niet eens meer zeker of hij nou gevaarlijk was in haar verhalen of dat hij echt gevaarlijk was. Ze was op het punt aangekomen dat zij niet meer het verschil kon zien tussen haar fantasie en de werkelijkheid.
Wat had haar vader haar ook al weer gezegd? ‘Het maakt niet uit, zolang de wereld maar in jouw fantasie gelooft’. Zo had hij het ook altijd klaargespeeld. Haar moppie was echter uit ander hout gesneden. Doen wat voor jou het beste is, niet uit angst dingen doen of laten. Hij had makkelijk praten. Hij had haar stiefvader niet echt meegemaakt. Wat begreep hij er nou van?
“Natuurlijk meissie, en ik kan maandag mijn baas om een grote loonsverhoging vragen. We hebben het geld nodig lieverd”. Als hij maar niet zo zou zeuren. “Ik kan je natuurlijk ook hier om de hoek uithuren”.
Daar dreigde hij ook steeds mee. Niet dat ze zo een oplossing zag zitten, maar ja haar zus had het ook gedaan. Bovendien, een ongelukje zou dan wel gunstig voor haar uitpakken. Laat ik hem eens terug pesten.
“Nou..” begon ze.

Geef een reactie